Mitä saisi olla hyvinvointisi tueksi?

 
15.jpg
04.jpg

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapia on kohdennettua ja erikoistunutta fysioterapiaa raskaana oleville ja synnyttäneille naisille. Oleellista äitiysfysioterapiassa on ennaltaehkäistä ja kuntouttaa raskauden aikaisia ja jälkeisiä tuki- ja liikuntaelimistön toimintahäiriöitä (mm. vatsalihasten erkauma, virtsankarkailu, lantion alueen kipu jne.) sekä mm. löytää äidille mieleiset ja turvalliset liikuntamuodot raskausaikana ja synnytyksen jälkeen. Tehdään sinulle yhdessä mielekäs raskausaika, voimaannuttava synnytyskokemus ja nopea palautuminen synnytyksen jälkeen <3

Äitiysfysioterapeutti on terveydenhuollon ammattilainen, joka on erikoistunut:​

 • Raskausajan liikuntaan ja harjoitteluun

 • Synnytykseen valmistautumiseen

 • Synnytyksestä palautumiseen

 • Suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen

 • Äidin ergonomiaan vauva- ja pikkulapsiaikana

 • Kivun hoitoon ja ennaltaehkäisyyn raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen

 • Sektio- ja episiotomia-arpien hoitoon

Lantionpohjan EMG -mittaus

Lantionpohjan lihasten toimintakykyä ja voimaa voidaan luotettavasti tutkia EMG -biopalautelaitteella. Tutkimus tehdään tamponin näköisellä emätinelektrodilla, jonka voit itse asettaa paikalleen. Tutkimus voidaan tehdä pikkuhousut jalassa. Tutkimustuloksen perusteella saat henkilökohtaiset harjoitteluohjeet sekä ohjauksen lihastesi kunnon ylläpitämiseen ja parantamiseen.

Lantionpohjan lihasten

kuntokartoitukseen voit tulla kun:

 • sinulla on lantionpohjan toimintahäiriöön viittaavia oireita (mm. virtsankarkailua, tuntohäiriöitä, yhdyntäkipuja, epämääräisiä alaselkä- ja vatsakipuja, orgasmivaikeuksia)

 • haluat tietää lantionpohjan lihasten toimintakyvyn ja kunnon

 • haluat varmistaa, että harjoittelet oikein

 • haluat harjoitella lantionpohjan lihaksesi hyvään kuntoon ja oireettomiksi

 • haluat oppia käyttämään lantionpohjan lihaksiasi paremmin arjessa.

09_edited.jpg
02.jpg

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus (UUTUUS)

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus on kokonaisvaltainen erikoistuneen fysioterapeutin tekemä tutkimus- ja kuntoutuskokonaisuus, jossa:

 • tarkastetaan vatsalihasten erkauman tilanne

 • tehdään lantionpohjan lihasten kuntotarkistus

 • hierotaan synnytyskokemuksen jälkeiset ja imetyksestä aiheutuvat jumit pois

 • tehdään tarvittaessa arpikäsittely ja ohjataan kotihoito-ohjeet

 • luodaan yksilölliset kotiharjoitteluohjeet tutkmimusten perusteella

 • annetaan ruokavalio- ohjeita imettämisen ja palautumisen tueksi


Tämän session jälkeen sinulla on hyvä kuva siitä, missä vaiheessa palautumisesi on menossa ja miten voit itse nopeuttaa palautumista turvallisesti mm. liikunnan, manuaalisen käsittelyn ja ruokavalion keinoin! Hinta sisältää henkilökohtaisen emätinelektrodin (arvo 30e), jota voi hyödyntää harjoittelun apuvälineenä ja sillä tehdään kontrollimittaukset. Ajan voit varata tähän fysioterapeuttiseen jälkitarkastukseen aikaisintaan 3 vkoa synnytyksen jälkeen, mikäli oireita on (esim. kipu, virtsankarkailu) tai sitten lääkärin tekemän jälkitarkastuksen. jälkeen.

Alaselkäkivun fysioterapia

Nimen mukaisesti alaselkäkivun fysioterapiassa kuntoutetaan alaselän erilasia kiputiloja (mm. spondylolisteesi, prolapsit eli pullistumat, skolioosi, kulumat, leikkauksien jälkitila, krooninen tai akuutti kipu jne.) Suurin osa aikuisväestöstä kokee jossain elämänvaiheessa selkäkivuista. Helpottavana tietona on myös että suurin osa (95%) selkäkivuista eivät ole vaarallisia ja niiden kuntoutusennustekin on hyvä.

Selkäkipu voi olla joko paikallista ja pistemäistä tai se voi säteillä jopa koko alaraajan alueella varpaisiin asti. Selkäkivun säteilyoireissa alaraaja voi tuntua mm. voimattomalta tai siinä voi esiintyä kipua, puutumista, pistelyä tai vapinaa. Iskias on tyypillinen säteilykipua aiheuttava ongelma ja varsin yleinen alaselkäkipujen syyllinen. Selkäkipuun voi liittyä myös liikerajoitusta tai tiettyyn liikesuuntaan liittyvää kipua (esim. tuolilta ylös noustaessa).

Kuntoutuksessa hyödynnän mm. neuvontaa selkäkipuun sekä nukkumis- ja työergonomiaan liittyen, manuaalisia tekniikoita kivunhoitoon, spiraalistabilaation (SPS) - liikeharjoittelumetodia, kinesioteippausta, fysikaalisia hoitokeinoja sekä erilaisia kivun- ja stressinhallintamenetelmiä.

 
IMG_6210.jpg
Kuivakupit 2.jpg

LymphaTouch -alipainehoito

Oletko juuri käynyt leikkauksessa? Onko sinulla arpia tai jumeja kehossa? Harrastatko esim. crossfittia? Onko sinulla selluliittia?


LymphaTouch® on Suomessa kehitetty fysioterapeuttinen hoitomenetelmä. Hoito auttaa kudosta palautumaan mm. lymfakierron häiriöissä, leikkauksen ja traumojen jälkeisessä turvotuksessa, arpien käsittelyssä sekä urheiluvammoissa ja liikuntasuoritusten jälkeen. Hoito lievittää kipua, avaa lihaskalvoja tehokkaasti ja edistää nivelten liikkuvuutta.


Hoitolaite kehittää alipaineen hoitopään alla olevaan kudokseen ja alueelle on myös mahdollista kohdentaa mekaaninen värinä. Mekaaninen värinä lisää solutasolla solukalvon läpäisevyyttä  lisäten solun hapen ja ravinteiden saantia. Hoito on kivuton ja erittäin tehokas! Menetelmä aktivoi tehokkaasti lymfa- eli imunestekiertoa ihonalaisessa kudoksessa hoitoalueen ympärillä edistäen neste- ja verenkiertoa näin vähentäen turvotusta ja kipua.

Hoito on säädettävissä asiakkan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti hyvin herkkäihoisista aina isompaa vastetta (erittäin jumisille) vaativille asiakkaille. Erikokoiset, monipuoliset suulakkeet mahdollistavat tehokkaan ja yksilöllisen hoidon jokaiselle asiakkaalle.

Niska-hartiaseudun ja kasvojen hieronta + kuivakuppaus (UUTUUS)

Tällä hoidolla saadaan auki jumit kuin jumit! Hieronnan ja liukukuppauksen parhaimmat terveyshyödyt yhdistyvät tässä hoidossa ja tämä miltein maaginen kombinaatio rentouttaa jännittyneet lihakset tehokkaasti, mutta hellävaraisesti.


Vatsamakuulla hierontaan ensin niska-hartia-yläselänseutu käsin ja tähän lisätään liukukuppaus vartalonkäsittelyyn tarkoitetuilla kupeilla. Seuraavaksi käännytään selinmakuulle ja hierotaan ja liukukupataan kasvot. Erityisesti voimme keskittyä halutessasi purentalihasten käsittelyyn. Loppurentoutuksesi vielä päähieronta.

Liukukuppaus tehdään silikonisilla  kupeilla. Hoitava alipaine saadaan aikaan painamalla silikonisen kupin keskustaa ja sitten asettamalla iholle. Kuppeja liu'utetaan ihoa pitkin tai pidetään paikoillaan. Alipaineella nostetaan ihon alaisia kudoksia, jolloin aineenvaihdunta ja verenkierto paranevat, liikkuvuus lisääntyy sekä lihaskireydet ja kivut helpottavat.  Samalla alipaine aktivoi akupunktiopisteitä. Kasvojen liukukuppaus aikaisee lihaskalvoja ja helpottaa lihasjännityksiä kasvoilla, muotoilee kasvoja ja silottaa juonteita, kiinteyttää veltostunutta ihoa, poistaa turvotusta, vähentää epäpuhtauksia ja tukkeutumia, tasoittaa aknearpia ja luo tervettä hehkua kasvoille verenkierron tehostuessa.

 
Klassinen hieronta 3.jpg
Raskaushieronta_edited.jpg

Klassinen hieronta

Klassisessa hieronnassa käytetään klassisen hieronnan otteita, jotka ovat sively, hankaus, täristys, puristus ja taputtelu. Klassinen hieronta on hoitotarkoituksessa tehtävää pehmytkudosten mekaanista muokkausta. Yleisimmin sitä käytetään stressin, fyysisen kuormituksen tai tapaturmasta seuranneiden lihasjännityksien ja -kipujen helpottamiseksi. Hieronta tehostaa lihasten aineenvaihduntaa, elastisuutta ja verenkiertoa vähentäen näin kipuja ja rentouttaen kokonaisvaltaisesti. Hieronta-alue ja hierontavoimakkuus määräytyy aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Käsillä tehtävän hieronnaan lisäksi hyödynnän hieronnoissani alipainehoitoa (LymphaTouch), faskiatekniikoita, GuaSha -kampaa ja liukukuppauskuppia tarpeen mukaan. Olen huomannut asiakastyössäni, että eri tekniikoiden yhdistäminen tuottaa parhaan avun lihaskireyksien helpottamisessa.

Hieronta sisältää halutessasi myös pään ja kasvojen hieronnnan.

Raskaushieronta

Raskausajan hieronta on kokonaisvaltaisesti äitiä hemmottelevaa ja asiantuntevaa erikoishoitoa. Sitä on turvallista toteuttaa koko raskauden ajan, eikä se voi aiheuttaa keskenmenoa. Raskaushieronta mm. rentouttaa kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti, vapauttaa lihaksien jännityksiä, tehostaa verenkiertoa istukkaan sekä lievittää kipuja.


Hieronnassa käytän luomukookosöljyä tai kookosöljypohjaista aromatisoitua luontaishierontaöljyä väliaineena (voi vaihtaa halutessasi myös neutraaliin hajustamattomaan hierontaöljyyn).


Äidin ja vauvan(ojen) mukavan ja turvallisen asennon turvaamiseksi hieronnan aikana käytän kustomoituja, raskaushierontaan suunniteltuja erikoistyynyjä (asetelma kuvassa). Hieronta tehdään täten äidin ollessa kylkimakuulla tai puoli-istuvassa asennossa.

60 min hieronnassa hierotaan kylkimakuulla pää, niska-hartiaseutu, selkä, pakarat ja jalat. 90 min hieronnassa hierotaan vielä edellisten lisäksi jalkaterät, kädet, "vauva" eli massu, rintalihakset ja kasvot puoli-istuvassa asennossa.

Kuumakivihieronta.jpg
Aromatheapy Oils

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta on kokovartalohieronta, mikä suoritetaan pehmeäksi hiotuilla ja mineraalirikkailla basalttikivillä. Kivet lämmitetään vesihauteessa ja hieronta suoritetaan niiden kanssa klassisen hieronnan otteita mukaillen, kuitenkin pehmeämmällä tekniikalla. Hoito on kokonaisvaltaisesti syvärentouttava, sillä kivien lämpö yltää 3-4 cm ihon pinnan alapuolelle rentoutttamaan lihaksia ja muita kudoksia.


Tämä kokovartalohieronta tehdään ikään kuin kahdesti, sillä ensin käsiteltävä alue hierotaan öljyllä, jonka jälkeen alue hierotaan vielä lämmitetyillä kivillä.


Hoito on erityisen hyvä palelusta ja heikentyneestä verkenkierrosta ja stressistä kärsiville. Kuumakivihierontaa ei suositella mikäli sinulla on: kuume/flunssa, pahalaatuinen kasvain, korkea verenpaine, sydänvika, tarttuva ihotauti, akuutti vamma, neurologinen sairaus tai pitkälle edennyt diabetes, joka aiheuttaa tuntopuutoksia tai olet raskaana.​

Aromahieronta (laventeli)

Aromahieronta on pilvilinnoille ja kauas arjen murheista hellästi tuudittava kokovartalohieronta. Hierontaotteet ovat kevyen lempeät ja rentouttavat.


Ihoa hoitavaan hierontaöljyyn on lisätty suomalaisen luomutilan (Frantsilan) laventeli eteeristä öljyä ja samaa öljyä on myös aromadiffuuserissa rauhoittavan tunnelman luomiseksi. Hoidon lopuksi tarjotaan aidoista laventelin kukista haudutettua yrttiteetä.


Laventelista puhutaan eteeristen öljyjen äitinä ja tällä öljyllä on tutkitusti keskuhermostoa rauhoittava vaikutus. Hoito sopii erityisen hyvin korkeasta verenpaineesta kärsiville, stressantuneille, uupuneille, ahdistuneille, hemmottelua kaipaaville, suonenvetoihin, kuukautiskipuihin, migreeniin, arpien ja mustelmien hoitoon kivunhoitoon, masentuneille ja unettomuudesta kärsville. Hoitoa ei suositella, mikäli sinulla on taipumusta matalaan verenpaineeseen, sillä laventeli laskee verenpainetta, mikä voi aiheuttaa huonovointisuutta tai huimausta hoidon aikana.

Päähieronta.jpg
Christmas Tree Lights and Ornament

Päähieronta

Tämä hieronta virkistää mielen ja purkaa jännityksiä tehokkaasti niska-hartiaseudun, pään ja kasvojen alueella. Hieronta vie tehokkaasti ajatukset pois menneen murheista, tulevaisuuden peloista, nykyisyyden huolista ja auttaa keskittymään ja nauttimaan vain juuri tästä hetkestä.


Hieronta suoritetaan  puolimakaavassa asennossa, joten tämä on turvallista suorittaa myös raskaana oleville. Hieronnassa käydään läpi rintalihakset, niska-hartiaseutu, kasvot, korvat ja päänahka pehmeillä hierontaotteilla. Käyn hieronnan aikana läpi myös kehon toimintoja taspainoittavia akupisteitä korvista, kasvoista ja päänahasta. 

Jouluspesiaalihieronta

Varattavissa vain joulukuun 2021 ajan!


Tämä ihanan rentouttava hoitokokonaisuus tuo hieman joulun taikaa arkeesi. Hoito alkaa jalkoja hivelevällä ja lämpillä laventelijalkakyvyllä, josta siirrytään kokovartalohierontaan jouluisilla kanelin ja mandariinin eteerisillä öljyillä. Lopuksi hierotaan pää ja kasvot, jossa käydään läpi myös kehon ja mielen toimintoja tasapainottavia akupisteitä. Kasvot hierotaan lämpimällä kivellä ja päänahka vuorikristalli Guasha- kammalla. Hoidon päätteeksi tarjoillaan kamomilla-piparminttu yrttihauduke, jossa makeuttamassa itse tehty piparminttusiirappi.