top of page
Towels

Palvelukuvaukset

Palvelut: Text
15.jpg
04.jpg

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapia on kohdennettua ja erikoistunutta fysioterapiaa raskaana oleville ja synnyttäneille naisille. Oleellista äitiysfysioterapiassa on ennaltaehkäistä ja kuntouttaa raskauden aikaisia ja jälkeisiä tuki- ja liikuntaelimistön toimintahäiriöitä (mm. vatsalihasten erkauma, virtsankarkailu, lantion alueen kipu jne.) sekä mm. löytää äidille mieleiset ja turvalliset liikuntamuodot raskausaikana ja synnytyksen jälkeen. Tehdään sinulle yhdessä mielekäs raskausaika, voimaannuttava synnytyskokemus ja nopea palautuminen synnytyksen jälkeen <3

Äitiysfysioterapeutti on terveydenhuollon ammattilainen, joka on erikoistunut:​

 • Raskausajan liikuntaan ja harjoitteluun

 • Synnytykseen valmistautumiseen

 • Synnytyksestä palautumiseen

 • Suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen

 • Äidin ergonomiaan vauva- ja pikkulapsiaikana

 • Kivun hoitoon ja ennaltaehkäisyyn raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen

 • Sektio- ja episiotomia-arpien hoitoon

Lantionpohjan EMG -mittaus / lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan lihasten toimintakykyä ja voimaa voidaan luotettavasti tutkia EMG -biopalautelaitteella. Tutkimus tehdään tamponin näköisellä emätinelektrodilla, jonka voit itse asettaa paikalleen. Tutkimus voidaan tehdä pikkuhousut jalassa. Tutkimustuloksen perusteella saat henkilökohtaiset harjoitteluohjeet sekä ohjauksen lihastesi kunnon ylläpitämiseen ja parantamiseen.

Lantionpohjan lihasten

kuntokartoitukseen voit tulla kun:

 • sinulla on lantionpohjan toimintahäiriöön viittaavia oireita (mm. virtsankarkailua, tuntohäiriöitä, yhdyntäkipuja, epämääräisiä alaselkä- ja vatsakipuja, orgasmivaikeuksia)

 • haluat tietää lantionpohjan lihasten toimintakyvyn ja kunnon

 • haluat varmistaa, että harjoittelet oikein

 • haluat harjoitella lantionpohjan lihaksesi hyvään kuntoon ja oireettomiksi

 • haluat oppia käyttämään lantionpohjan lihaksiasi paremmin arjessa.

09_edited.jpg
Raskaushieronta_edited.jpg

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus on kokonaisvaltainen erikoistuneen fysioterapeutin tekemä tutkimus- ja kuntoutuskokonaisuus, jossa:

 • tarkastetaan vatsalihasten erkauman tilanne

 • tehdään lantionpohjan lihasten kuntotarkistus

 • hierotaan synnytyskokemuksen jälkeiset ja imetyksestä aiheutuvat jumit pois

 • tehdään tarvittaessa arpikäsittely ja ohjataan kotihoito-ohjeet

 • luodaan yksilölliset kotiharjoitteluohjeet tutkmimusten perusteella

 • annetaan ruokavalio- ohjeita imettämisen ja palautumisen tueksi


Tämän session jälkeen sinulla on hyvä kuva siitä, missä vaiheessa palautumisesi on menossa ja miten voit itse nopeuttaa palautumista turvallisesti mm. liikunnan, manuaalisen käsittelyn ja ruokavalion keinoin! Hinta sisältää henkilökohtaisen emätinelektrodin (arvo 30e), jota voi hyödyntää harjoittelun apuvälineenä ja sillä tehdään kontrollimittaukset. Ajan voit varata tähän fysioterapeuttiseen jälkitarkastukseen aikaisintaan 3 vkoa synnytyksen jälkeen, mikäli oireita on (esim. kipu, virtsankarkailu) tai sitten lääkärin tekemän jälkitarkastuksen. jälkeen.

Raskaushieronta

Raskausajan hieronta on kokonaisvaltaisesti äitiä hemmottelevaa ja asiantuntevaa erikoishoitoa. Sitä on turvallista toteuttaa koko raskauden ajan, eikä se voi aiheuttaa keskenmenoa. Raskaushieronta mm. rentouttaa kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti, vapauttaa lihaksien jännityksiä, tehostaa verenkiertoa istukkaan sekä lievittää kipuja.

Hieronta tehdään hajustamattomalla tai aromatisoitudulla luontaistuoteöljyllä.


Äidin ja vauvan(ojen) mukavan ja turvallisen asennon turvaamiseksi hieronnan aikana käytän kustomoituja, raskaushierontaan suunniteltuja erikoistyynyjä (asetelma kuvassa). Hieronta tehdään täten äidin ollessa kylkimakuulla tai puoli-istuvassa asennossa.

60 min hieronnassa hierotaan kylkimakuulla pää, niska-hartiaseutu, selkä, pakarat ja jalat. 90 min hieronnassa hierotaan vielä edellisten lisäksi jalkaterät, kädet, rintalihakset ja kasvot puoli-istuvassa asennossa. Myös vauvamassu hierotaan halutessa.

Palvelut: Services
Klassinen hieronta 3.jpg
02.jpg

Klassinen hieronta

Klassisessa hieronnassa käytetään klassisen hieronnan otteita, jotka ovat sively, hankaus, täristys, puristus ja taputtelu. Klassinen hieronta on hoitotarkoituksessa tehtävää pehmytkudosten mekaanista muokkausta. Yleisimmin sitä käytetään stressin, fyysisen kuormituksen tai tapaturmasta seuranneiden lihasjännityksien ja -kipujen helpottamiseksi. Hieronta tehostaa lihasten aineenvaihduntaa, elastisuutta ja verenkiertoa vähentäen näin kipuja ja rentouttaen kokonaisvaltaisesti. Hieronta-alue ja hierontavoimakkuus määräytyy aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Käsillä tehtävän hieronnaan lisäksi hyödynnän hieronnoissani alipainehoitoa kuivakuppauskupeilla ja perinteistä GuaSha -kampaa tarpeen mukaan. Olen huomannut asiakastyössäni, että eri tekniikoiden yhdistäminen tuottaa parhaan avun lihaskireyksien helpottamisessa.

Hieronta sisältää halutessasi myös pään ja kasvojen hieronnnan.

Tules -fysioterapia

Tules- eli tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapian tarkoituksena on löytää syyt kivuillesi ja lievittää oireitasi. Suunnittelemme yhdessä kanssasi sopivan polun kuntoutumiseen ja kipujen lievittymiseen. Menetelminä mm. ohjaus ja neuvonta, manuaalinen käsittely, terapeuttinen harjoittelu, kinesioteippaus, akupistepainanta ja fysikaaliset hoidot. Kipu on yleisin oire, joka tuo asiakkaan fysioterapeutin vastaanotolle.

Tyypillisimpiä tules -vaivoja ovat esim. selkä-, polvi- ja olkapäävaivat.

Kuumakivihieronta.jpg
Aromatheapy Oils

Lämmin kosketus - vartalonhoitorituuali

Vaivu lempeästi pilvilinnoihin tässä upeassa hoitokokonaisuudessa, jossa yhdistyvät tutut kestosuosikit; aromahieronta ja kuumakivihieronta.

Sisältää:

Lämmin ja hoitava jalkakylpy

Kokovartalohieronta lämmitetyillä kivillä ja öljyseoksella, johon on sekoitettu kaksi asiakkaan kanssa valittua eteeristä öljyä

Kasvojen hieronta lämmitetyillä kristalleilla (musta obsidiaani)

Päähieronta

Alkoholiton kuohujuoma

Itämainen kosketus - vartalonhoitorituaali

Idän tieto kauneuden ja terveyden ylläpitämisestä korostuu tässä rentouttavassa hoitokokonaisuudessa, jossa kehoa, mieltä ja henkeä hoitava akupainanta on pääosassa.

Sisältää:

Lämmin ja hoitava jalkakylpy

Jalkaterien hieronta ylellisellä lämpimällä kirsikankukkaöljyllä

Rentouttava kokovartalo shiatsuhieronta hierontapöydällä

Itämainen stressiniska- ja päähieronta

Energiapuhdistus valkoisen salvian suitsukkeella

Alkoholiton kuohujuoma tai lämmin tulsitee

Päähieronta.jpg
Pine Corn

Kristallinen kosketus - vartalonhoitorituali

Nauti kristallien lempeästä, mutta tehokkaasta kosketuksesta, jotka sulattaa jännitykset niin kehosta kuin mielestä.

Sisältää:

Yläselän ja niska-hartiaseudun hieronta klassisen hieronnan ottein ja lämmitetyillä kivillä

Täydellinen kasvoja kiinteyttävä guasha kasvohoito (sisältää puhdistuksen, silmänympärysseerumin ja kiinteyttävän öljyhieronnan erilaisilla guasha kristallikivillä)

Pään ja niskan hieronta

Alkoholiton kuohujuoma

Metsäinen kosketus - vartalonhoitorituaali

Tämä hemmotteluhoito vie sinut metsän rauhoittavaan siimekseen, jossa voit kokea täydellisen rentouden, uudistumisen ja palautumisen hetken.

Sisältää:

Hoitava metsäinen jalkakylpy, joka sisältää itsepoimittuja koivunlehtiä, kanervan kukkaa, kerkkää sekä merisuolaa ja männyn eteeristä öljyä

Kokovartalo- ja kasvohieronta lämmitetyllä öljyseoksella, jossa on männyn ja katajan eteerisiä öljyjä

Päähieronta puisella guasha -lastalla

Mustikka-kerkkä alkoholiton kuohujuoma

Palvelut: Services
Guasha kasvohoito kuva.jpg
1651577281293.jpg

Kasvoja kiinteyttävä guasha kasvohoito

Suomalaisella luonnonkosmetiikalla tehdään alkuun kasvojen puhdistus ja öljyhieronta. Tämän jälkeen tehdään guasha -kivillä kasvojen ryhtiä parantava ja linjausta terävöittävä hieronta dekolteelle, kasvoille, päälle ja niskalle. Hieronnassa käydään läpi kaikki kasvojen lihakset, myös purenta. Guashaus auttaa kaikkia tehoaineita imeytymään iholle paremmin. Iho saa kauniin hehkun ja hienoisen punan verenkierron tehostumisen myötä. 

Säännöllinen guashaus rentouttaa kasvojen ja pään alueen lihasjännityksiä, nuorentaa, kiinteyttää kasvojen ihoa, terävöittää kasvojen linjausta sekä voi helpottaa kroonista päänsärkyä ja purentaelimistön häiriötiloja.

Shiatsu

Shiatsu on japanilainen kehonkäsittelytekniikka, jolla on juuret kiinalaisen akupainannan perinteessä. Shiatsu on erittäin rentouttava, lihaksia huoltava sekä terveyttä ylläpitävä hoitomuoto, jota voidaan tehdä kevyellä tai voimakkaalla otteella. Hoito tehdään vaatteiden päältä pehmeän patjan päällä lattian tasossa tai hierontapöydällä. Ei käytetä öljyä ollenkaan!


Shiatsun perustekniikoihin kuuluu venytykset, meridiaanipainelu, akupisteiden aktivointi, heilutus, tärinä, taputtelu, kannattelu ja pyörivä hankaushieronta. Palveluun sisältyy itämainen stressiniska- ja päähieronta sekä pään alueen rentouttava akupistepainelu asiakkaan niin toivoessa.

1693139304300.jpg

Ayurvedinen Kansa Wand pää- ja kasvohieronta

Taivaallinen kasvo- ja päähieronta pronssipäisellä Kansa Wandilla, joka imee ihosta pois toksiineja. Pronssilla on ihon pH:ta tasapainottava ja lievästi antiseptinen vaikutus. Hoito aloitetaan kasvojen vaahtopuhdistuksella, minkä jälkeen kasvojen, kaulan, niskan, pään ja rintalihasten alue hierotaan rauhallisilla ja meditatiivisilla liikkeillä kansa wandilla, joka vie mielen täydelliseen rentouteen. Kasvoöljynä käytän 10 vitamiinia sisältävää tyrni-vadelma tehoöljyä. Hoidon aikana aktivoidaan myös kasvojen tärkeimmät marma- eli energiapisteet. Lopuksi tehdään itämainen ihoa hoitava laventeli-kamomilla yrttinaamio, jonka vaikutuksen aikana käsin tehty päähieronta.

Palvelut: Services
bottom of page