top of page
Reiki Treatment

Vagus balancing -hoito

Käynnin aikana saat parasympaattisen hermoston eli tuttavallisemmin rentouden hermoston tärkeimmän hermon eli vagushermon kattavan stimulointihoidon, mikä tuo sinut stressin ja ylivirittyneisyyden tilasta rauhan, turvan ja palautumisen tilaan. Hoito aloitetaan somaattisilla, rytmisillä keinutusliikkeillä lantiolle, josta jatketaan käsin hieroen koko vagushermon kulkureitti kehossa rentouttavalla tekniikalla ja lopetetaan Pulsetto vagushermostimulaattorin hoitoon (n. 10 min). Pulsetto on vagushermon stimuloimiseen suunniteltu TENS -laite, joka lähettää  pieniä, matalajännitteisiä sähköimpulsseja vagushermon kaulassa pinnallisiseti meneville haaroille iholle asetettujen pintaelektrodien kautta.


Käynnin lopuksi ohjaan vielä helppoja harjoitteita kotiin, joiden avulla pystyt säätelemään hermostosi tilaa myös arjessa. Käynti sopii sinulle, jolla on: unettomuutta, ylivirittyneisyyttä, ahdistusta, stressiä, masennusta, levottomuutta, ADHD tai sen piirteitä, uupumusta, väsymystä, kroonisia kiputiloja, päänsärkyä tai migreeniä, toistuvia niska-hartiaseudun ongelmia, leukojen jännitystä, suolisto-ongelmia.

15.jpg

Äitiys- ja raskausajan fysioterapia

Äitiysfysioterapia on kohdennettua ja erikoistunutta fysioterapiaa raskaana oleville ja synnyttäneille naisille. Oleellista äitiysfysioterapiassa on ennaltaehkäistä ja kuntouttaa raskauden aikaisia ja jälkeisiä tuki- ja liikuntaelimistön toimintahäiriöitä (mm. vatsalihasten erkauma, virtsankarkailu, lantion alueen kipu jne.) sekä mm. löytää äidille mieleiset ja turvalliset liikuntamuodot raskausaikana ja synnytyksen jälkeen. Tehdään sinulle yhdessä mielekäs raskausaika, voimaannuttava synnytyskokemus ja nopea palautuminen synnytyksen jälkeen <3

Äitiysfysioterapeutti on terveydenhuollon ammattilainen, joka on erikoistunut:​

 • Raskausajan liikuntaan ja harjoitteluun

 • Synnytykseen valmistautumiseen

 • Synnytyksestä palautumiseen

 • Suorien vatsalihasten erkauman kuntoutukseen

 • Äidin ergonomiaan vauva- ja pikkulapsiaikana

 • Kivun hoitoon ja ennaltaehkäisyyn raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen

 • Sektio- ja episiotomia-arpien hoitoon

04.jpg

Lantionpohjan EMG -mittaus / lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan lihasten toimintakykyä ja voimaa voidaan luotettavasti tutkia EMG -biopalautelaitteella. Tutkimus tehdään tamponin näköisellä emätinelektrodilla, jonka voit itse asettaa paikalleen. Tutkimus voidaan tehdä pikkuhousut jalassa. Tutkimustuloksen perusteella saat henkilökohtaiset harjoitteluohjeet sekä ohjauksen lihastesi kunnon ylläpitämiseen ja parantamiseen.

Lantionpohjan lihasten

kuntokartoitukseen voit tulla kun:

 • sinulla on lantionpohjan toimintahäiriöön viittaavia oireita (mm. virtsankarkailua, tuntohäiriöitä, yhdyntäkipuja, epämääräisiä alaselkä- ja vatsakipuja, orgasmivaikeuksia)

 • haluat tietää lantionpohjan lihasten toimintakyvyn ja kunnon

 • haluat varmistaa, että harjoittelet oikein

 • haluat harjoitella lantionpohjan lihaksesi hyvään kuntoon ja oireettomiksi

 • haluat oppia käyttämään lantionpohjan lihaksiasi paremmin arjessa.

Äitiysfysioterapia_+_venus.jpg

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus on kokonaisvaltainen erikoistuneen fysioterapeutin tekemä tutkimus- ja kuntoutuskokonaisuus, jossa:

 • tarkastetaan vatsalihasten erkauman tilanne

 • tehdään lantionpohjan lihasten kuntotarkistus

 • hierotaan synnytyskokemuksen jälkeiset ja imetyksestä aiheutuvat jumit pois

 • tehdään tarvittaessa arpikäsittely ja ohjataan kotihoito-ohjeet

 • luodaan yksilölliset kotiharjoitteluohjeet tutkmimusten perusteella

 • annetaan ruokavalio- ohjeita imettämisen ja palautumisen tueksi


Tämän session jälkeen sinulla on hyvä kuva siitä, missä vaiheessa palautumisesi on menossa ja miten voit itse nopeuttaa palautumista turvallisesti mm. liikunnan, manuaalisen käsittelyn ja ruokavalion keinoin! Hinta sisältää henkilökohtaisen emätinelektrodin (arvo 30e), jota voi hyödyntää harjoittelun apuvälineenä ja sillä tehdään kontrollimittaukset. Ajan voit varata tähän fysioterapeuttiseen jälkitarkastukseen aikaisintaan 3 vkoa synnytyksen jälkeen, mikäli oireita on (esim. kipu, virtsankarkailu) tai sitten lääkärin tekemän jälkitarkastuksen. jälkeen.

02.jpg

Tuki- ja liikuntaelin fysioterapia

Käytännönläheisiä ja konkreettisia ohjeita juuri sinun tilanteeseen esim. ruokavalion. liikunnan, hengityksen ja asentojen suhteen, joilla edistetään lantionpohjan hyvinvointia ja ennaltaehkäistään toimintahäiriöitä. Käynnillä ei tutkita, vaan pääpaino on ohjauksessa ja neuvonnassa. Saat ohjeet myös kirjallisesti kotiin.

Raskaushieronta_edited.jpg

Raskaushieronta

Raskausajan hieronta on kokonaisvaltaisesti äitiä hemmottelevaa ja asiantuntevaa erikoishoitoa. Sitä on turvallista toteuttaa koko raskauden ajan, eikä se voi aiheuttaa keskenmenoa. Raskaushieronta mm. rentouttaa kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti, vapauttaa lihaksien jännityksiä, tehostaa verenkiertoa istukkaan sekä lievittää kipuja.

Hieronta tehdään hajustamattomalla tai aromatisoitudulla luontaistuoteöljyllä.


Äidin ja vauvan(ojen) mukavan ja turvallisen asennon turvaamiseksi hieronnan aikana käytän kustomoituja, raskaushierontaan suunniteltuja erikoistyynyjä (asetelma kuvassa). Hieronta tehdään täten äidin ollessa kylkimakuulla tai puoli-istuvassa asennossa.

60 min hieronnassa hierotaan kylkimakuulla pää, niska-hartiaseutu, selkä, pakarat ja jalat. 90 min hieronnassa hierotaan vielä edellisten lisäksi jalkaterät, kädet, rintalihakset ja kasvot puoli-istuvassa asennossa. Myös vauvamassu hierotaan halutessa.

Pregnancy_edited.jpg

Synnytystä käynnistävä hieronta

Varattavissa raskausviikosta 38 eteenpäin! Hoidossa keskitytään tehostamaan kehon oman oksitosiinin tuotantoa, joka käynnistää luonnollisesti ja lempeästi synnytyksen. Hoito sisältää rentouttavalla otteella hierontaa, ristiselän guashausta, akupisteiden aktivointia käsin sekä keskushermostoa rauhoittavia tekniikoita ja harjoitteita. Saat myös kirjalliset ohjeet akupisteistä kotihoitoon.

Massage_edited_edited.jpg

Palauttava hieronta synnytyksen jälkeen

Hierontaan voit tulla heti, kun sinusta tuntuu hyvältä! Suositellaan kuitenkin aikaisintaan 2-3 viikkoa synnytyksen jälkeen. Hieronnan aikana hoidetaan koko vatsakapseli (selkä, pallea, vatsalihakset ja lihaskalvot) edistämään erkauman ja lantionpohjan lihasten palautumista, rentoutetaan niska-hartiaseudun lihaksisto sekä käsitellään synnytyksessä syntyneet arvet. Luonnollisesti loppuun ihanan rentouttava päähieronta ❤️

04.jpg

Lantionpohjan hyvinvointia edistävä fysioterapeuttinen ohjaus ja neuvonta

Käytännönläheisiä ja konkreettisia ohjeita juuri sinun tilanteeseen esim. ruokavalion. liikunnan, hengityksen ja asentojen suhteen, joilla edistetään lantionpohjan hyvinvointia ja ennaltaehkäistään toimintahäiriöitä. Käynnillä ei tutkita, vaan pääpaino on ohjauksessa ja neuvonnassa. Saat ohjeet myös kirjallisesti kotiin.

Klassinen hieronta 3.jpg

Klassinen hieronta

Klassisessa hieronnassa käytetään klassisen hieronnan otteita, jotka ovat sively, hankaus, täristys, puristus ja taputtelu. Klassinen hieronta on hoitotarkoituksessa tehtävää pehmytkudosten mekaanista muokkausta. Yleisimmin sitä käytetään stressin, fyysisen kuormituksen tai tapaturmasta seuranneiden lihasjännityksien ja -kipujen helpottamiseksi. Hieronta tehostaa lihasten aineenvaihduntaa, elastisuutta ja verenkiertoa vähentäen näin kipuja ja rentouttaen kokonaisvaltaisesti. Hieronta-alue ja hierontavoimakkuus määräytyy aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Käsillä tehtävän hieronnaan lisäksi hyödynnän hieronnoissani alipainehoitoa kuivakuppauskupeilla ja perinteistä GuaSha -kampaa tarpeen mukaan. Olen huomannut asiakastyössäni, että eri tekniikoiden yhdistäminen tuottaa parhaan avun lihaskireyksien helpottamisessa.

Hieronta sisältää halutessasi myös pään ja kasvojen hieronnnan.

Misty Forest Reflection

Metsäinen Kosketus - vartalonhoitorituaali

Tämä hemmotteluhoito vie sinut metsän rauhoittavaan siimekseen, jossa voit kokea täydellisen rentouden, uudistumisen ja palautumisen hetken.

Sisältää:
Hoitava metsäinen jalkakylpy, joka sisältää itsepoimittuja koivunlehtiä, kanervan kukkaa, kerkkää sekä merisuolaa ja männyn eteeristä öljyä
Kokovartalo- ja kasvohieronta lämmitetyllä öljyseoksella, jossa on männyn ja katajan eteerisiä öljyjä
Päähieronta puisella guasha -lastalla
Mustikka-kerkkä alkoholiton kuohujuoma

Image by Viva Luna Studios

Kristallinen Kosketus - vartalonhoitorituaali

Nauti kristallien lempeästä, mutta tehokkaasta kosketuksesta, jotka sulattaa jännitykset niin kehosta kuin mielestä.

Sisältää:
Yläselän ja niska-hartiaseudun hieronta klassisen hieronnan ottein ja lämmitetyillä kivillä
Täydellinen kasvoja kiinteyttävä guasha kasvohoito (sisältää puhdistuksen, silmänympärysseerumin ja kiinteyttävän öljyhieronnan erilaisilla guasha kristallikivillä)
Pään ja niskan hieronta
Alkoholiton kuohujuoma

Hemmotteluhieronta .jpg

Itämainen Kosketus - Vartalonhoitorituaali

Idän tieto kauneuden ja terveyden ylläpitämisestä korostuu tässä rentouttavassa hoitokokonaisuudessa.​

Sisältää:

Lämmin ja hoitava suolajalkakylpy

Jalkaterien hieronta ylellisellä lämpimällä kirsikankukkaöljyllä

Rentouttava kokovartalo shiatsuhieronta hierontapöydällä

Itämainen stressiniskahieronta

Kasvohieronta ayurvedisellä kansa wandilla

Alkoholiton kuohujuoma tai lämmin tulsitee

Kuumakivihieronta.jpg

Lämmin Kosketus - Vartalonhoitorituaali

Vaivu lempeästi pilvilinnoihin tässä upeassa hoitokokonaisuudessa, jossa yhdistyvät tutut kestosuosikit; aromahieronta ja kuumakivihieronta.

Sisältää:
Lämmin ja hoitava jalkakylpy
Kokovartalohieronta lämmitetyillä kivillä ja öljyseoksella, johon on sekoitettu kaksi asiakkaan kanssa valittua eteeristä öljyä
Kasvojen hieronta lämmitetyillä kristalleilla (musta obsidiaani)
Päähieronta
Alkoholiton kuohujuoma

Pedicure

Lempeä Kosketus - Vartalonhoitortuaali

Täydellistä hemmottelua jokaiselle uutta elämää luovalle! Alkuun lämmin ja hoitava suolajalkakylpy (sis. epsom -suolaa, mikä vähentää suonenvetoja ja turvotusta). Kylpyyn lisätään halutessa piristävää mandariinin eteeristä öljyä, mikä on tutkitusti turvallinen eteerinen öljy raskauden aikana. Seuraavaksi lempeällä otteella tehdään kokovartalohieronta kylkimakuulla ja puoli-istuvassa asennossa. Lopuksi jalkaterien hieronta ylellisellä lämmitetyllä kirsikankukkaöljyllä ja alkoholitonta kuohujuomaa ❤️

Palvelut: Services
Guasha kasvohoito kuva.jpg

Kasvoja kiinteyttävä guasha kasvohoito

Suomalaisella luonnonkosmetiikalla tehdään alkuun kasvojen puhdistus ja öljyhieronta. Tämän jälkeen tehdään guasha -kivillä kasvojen ryhtiä parantava ja linjausta terävöittävä hieronta dekolteelle, kasvoille, päälle ja niskalle. Hieronnassa käydään läpi kaikki kasvojen lihakset, myös purenta. Guashaus auttaa kaikkia tehoaineita imeytymään iholle paremmin. Iho saa kauniin hehkun ja hienoisen punan verenkierron tehostumisen myötä. 

Säännöllinen guashaus rentouttaa kasvojen ja pään alueen lihasjännityksiä, nuorentaa, kiinteyttää kasvojen ihoa, terävöittää kasvojen linjausta sekä voi helpottaa kroonista päänsärkyä ja purentaelimistön häiriötiloja.

1693139304300.jpg

Ayurvedinen Kansa Wand pää- ja kasvohieronta

Taivaallinen kasvo- ja päähieronta pronssipäisellä Kansa Wandilla, joka imee ihosta pois toksiineja. Pronssilla on ihon pH:ta tasapainottava ja lievästi antiseptinen vaikutus. Hoito aloitetaan kasvojen vaahtopuhdistuksella, minkä jälkeen kasvojen, kaulan, niskan, pään ja rintalihasten alue hierotaan rauhallisilla ja meditatiivisilla liikkeillä kansa wandilla, joka vie mielen täydelliseen rentouteen. Kasvoöljynä käytän 10 vitamiinia sisältävää tyrni-vadelma tehoöljyä. Hoidon aikana aktivoidaan myös kasvojen tärkeimmät marma- eli energiapisteet. Lopuksi tehdään itämainen ihoa hoitava laventeli-kamomilla yrttinaamio, jonka vaikutuksen aikana käsin tehty päähieronta.

1651577281293.jpg

Shiatsu

Shiatsu on japanilainen kehonkäsittelytekniikka, jolla on juuret kiinalaisen akupainannan perinteessä. Shiatsu on erittäin rentouttava, lihaksia huoltava sekä terveyttä ylläpitävä hoitomuoto, jota voidaan tehdä kevyellä tai voimakkaalla otteella. Hoito tehdään vaatteiden päältä pehmeän patjan päällä lattian tasossa tai hierontapöydällä. Ei käytetä öljyä ollenkaan!


Shiatsun perustekniikoihin kuuluu venytykset, meridiaanipainelu, akupisteiden aktivointi, heilutus, tärinä, taputtelu, kannattelu ja pyörivä hankaushieronta. Palveluun sisältyy itämainen stressiniska- ja päähieronta sekä pään alueen rentouttava akupistepainelu asiakkaan niin toivoessa.

Palvelut: Services
bottom of page